Cudi irlandeze, martohen binjakët

Një martesë aspak e zakonshme ndodhur në Irlandë ka ngjallur habi në Britaninë e Madhe madje ka nisur të prodhojë tituj gazetash dhe kronika lajmesh në të gjithë botën. Martesa ka si protagonistë një cift binjakësh që janë motër dhe vëlla të cilët për shume vite e kanë mbajtur në sekret të plotë lidhjen. Ata janë martuar gjatë një ceremonie në bashki duke sfiduar ligjin e duke u betuar për besnikëri të përjetëshme me njëri-tjetrin.

Sipas ligjeve britanike është ilegale që dy binjakë të martohen por ata kanë ndërruar emrat dhe mbiemrat duke e anashkaluar këtë pengesë. Gjatë lidhjes mes tyre ata kanë lindur një fëmijë dhe janë në pritje të një të dyti. Për mos t’u kuptuar nga policia dhe më pas ndëshkuar nga ligji ata kanë vendosur të emigrojnë jashtë Irlandës pasi sekreti i mbajtur prej për një kohë të gjatë nuk mund të mbetet më i tillë.

Historinë e kësaj dashurie, ditën e martesës përfshi planet për të ardhëmen ata i kanë rrëfyër për gazetën “The Irish Mail On Sunday”. “Kurrë nuk do të pendohem apo të mendojë dy herë për veprimin që bëra duke u martuar me vëllain. Që kur ne nisëm lidhjen tonë e dija që do të përfundonte me martes딝, ka thënë irlandezia e quajtur Maura. Megjithëse motër dhe vëlla ata u rritën në dy qytete të ndryshme e më pas janë takuar rastësisht në një pub ku ka nisur edhe romanca e dashurisë.

Jepni mendimin tuaj