Gjermanet konfermojne Bakterin vrases ne bimen e sojes!

Sipas disa zerave zyrtar te shtetit gjerman, E.coli (virusi i ri i perhapur kohet e fundidt ne europ) e ka origjinen nga bima e sojes.

Shoqeria Gartnerhof, e cila merret me koltivimin e ketyre bimeve, akuzohet per shperndarjen e kesaj epidemie.
Mbi 30 te vdekur eshte bilanci qe deri tani i shkaktuar nga ky virus dhe me miliona dollar demet e shkaktuara neper vende te ndryshme te europes ne agrikoltur.

Jepni mendimin tuaj