SHBA, ekzekutim i menjehereshem per trurin e 11 shtatorit

I dyshuari si “truri” i atentateve te 11 shtatorit te 2001-it ne SHBA, Khalid Sheikh Mohamed nese do te shpallet fajtor prej drejtesise amerikane do te ekzekutohet ne nje kohe mjaft te shkurter nga dhenia e denimit.
Kjo sipas zedhenesit te Shtepise se Bardhe Robert Gibs, i cili ne nje konference per shtyp shprehu bindjen se gjykatqa qe po merret me shqyrtimin e ceshtjes Mohamed dhe kater personave te tjere do t’i shpalle ata fajtore ne fund te procesit.

Gibs tha se pas marrjes se vendimit afatet e ekzekutimit te tij do te jene mjaft te kufizuara, ndryshe nga aplikimet per rastet e tjera.

Deklarata e zedhenesit Gibs ka ardhur pas asaj te Sekretarit e Drejtesise Erik Holder, i cili la te kuptohej se administrata Obama pret nje denim kapital per 5 te ndaluarit, perfshire Mohamed.

Jepni mendimin tuaj