Shkurtime per Windows – Kombinime nga tastiera

Keyboard

Nuk e di sa i perdorni shkurtimet, por kuptoni se perdorimi i tyre ju kursen shume kohe.

Ja ku jane 21 shkurtime nen windows:
1. Ctrl+s – Shpeton punen tuaj ne shume programe
2. Ctrl+x – Pret tekstin e seleksionuar.
3. Ctrl+v – Kalon tekstin/info qe eshte ne memorie.
4. Ctrl+c – Kopjon tekstin/info ne memorie.
5. Win+e – Hap Windows Explorer.
6. Win+f – Hap faqen e kerkimit.

7. Win+pause – Kjo nuk eshte shume e njohur, por hap Preferimet e Sistemit.
8. Win+m – Minimizon te gjithe dritaret ne desktop.
9. Win+d – Minimizes te gjitha dritaret, shtypeni perseri dhe i shfaq ato!
10. Win+r – Hap dritaren per Run.
11. Alt+F4 – Mbyll programin qe po perdorni.
12. Ctrl+F4 – Mbyll dritaren, por jo programin.
13. F1 – Hap faqen e ndihmes, qe ne vitet 80 ska ndryshuar :P .
14. Ctrl-Alt-Del – Shume e njohur. Ne DOS rinis kompjuterin, ne Windows hap Task Manager.
15. Shift+del – Fshin permanente, pa e kaluar ne kosh.
16. Ctrl+i – Ben tekstin italics
17. Ctrl+b – Ben tekstin bold
18. Ctrl+u – Nenvizon tekstin
19. Alt+dopio klik – Hap preferimet e asaj qe klikojme.
20. Ctrl+z – Rikthim mbrapa
21. Ctrl+a – Seleksionin te gjithen dhe shpesh here CRTL+5

Postimi Origjinal nga ReniX nen Windows Vista

Jepni mendimin tuaj