Ubuntu largon Google

Versioni i radhës i distribucionit Ubuntu Linux do të largoj Google si makinën automatike për kërkime në kuadër të shfletuesit të vet Firefox në dobi të Yahoo është rezultat i marrëveshjes për ndarjen e të hyrave në mes të Yahoo e Canonical.
Pasi që ligjvënësit e Yahoo të miratojnë paktin me kompaninë Microsoft për kërkimet kjo nënkupton se Microsoft do të “sjell” versionet e ardhshme të Firefoxit në Ubuntu, që është një kombinim i cili nxit konotacione kundër Microsoftit.
Ironia e veçantë është që Microsoft në një mënyrë do t’i paguaj njerëzit të cilët zhvillojnë distribucionin Linux. Versioni i radhës i Ubuntu do të bart shenjën dalluese 10.4 dhe do të thirret Lucid Lynx.

Jepni mendimin tuaj