Vjen (iTablet) – iPad

Në tentim që të shfrytëzojë zhurmën të cilën e ka krijuar Apple iPad, kompania britanike X2 Computing paraqet versionin e vet të kompjuterit tablet, i cili është emëruar iTablet.
Për dallim nga modeli i kompanisë Apple, ky do të ketë sistem Windows 7 apo Linux, dhe si i tillë do të ketë mbështetje për Flash dhe multitasking.

Natyrisht, iTablet nuk pritet që të jetë ndonjë pajisje revolucionare në ndonjë formë. Do të vjen me komponentë të cilët janë tipikë për një netbook, me ekran të diagonales prej 10 apo 12 inç, derisa mundësia e udhëheqjes me multi-touch do të jetë opsionale. Procesori i integruar do të jetë ai Atom 1.6 GHz Atom, disku do të ketë kapacitet prej 250 gigabajt, do të ketë fotoaparat me rezolucion prej 1.3 megapikselash, si dhe tri qasje USB. Për më tepër, ky kompjuter tablet do të pajisjet edhe me daljen HDMI, Wi-Fi dhe modulin 3G për qasje në internet.

Komponentët e integruar e diktojnë edhe trashësinë e shtëpizës e cila është 35 milimetra, që pak a shumë i bien tri herë më e trashë se ajo e iPad, e as pesha prej 1.8 kilogramësh, nuk lë përshtypje të mirë.

Pajisja del në shitje gjatë muajit prill. Çmimi nuk është publikuar, mirëpo pritet të mos e kalojë shumën prej 500 dollarësh.

Jepni mendimin tuaj