4 Programe per Sigurine e te dhenave tuaja!

Te investosh mbi sigurinee te dhenave eshte mire, por kur kjo gje mund te behet dhe pa asnje kosoto, atehere eshte akoma me mire. Suitat e Sigurise jane nga me te ndryshmet, nga ato qe shkojne ne qindra dollar ne mijera! Por ka dhe shoqeri qe ofrojne programe falas me sherbimin baze te nje antivirusi pershembull. Nje kombinim i zgjuar i programeve falas mund te ndertoj nje barriere super te forte nga sulmet e ndryshme.

 Çfarë programesh nevojiten për Sigurinë e një Kompjuteri?
Antivius
Ne vend te pare po shkruaj se kompjuteri juaj (Windows) ka nevoj per nje Antivirus. Ky program bllokon filet e rrezikshme ne infektimin e kompjuterit. Keto file mund te jene vrirusa nga me te ndryshmit qe marrin (vjedhin) ne menyre te fshehte informacionet tuaja.

Firewall
Firewalli bllokon sulmet nga rrjeti si dhe kontrollon komunikimin e kompjuterit me boten e Internetit. Ai njofton per flukset e trafikut me adresat e padeshiruara.

Anti-Spyware
Shume prej nesh mendojne se nje antivirus baze mund te kap dhe spyware, por gabohemi. Spyware jane programe qe mbledhin te dhena ne menyre te fshehur.

Shkarko ketu 4 Programet Falas për një Kompjuter sa më të SigurtReniX per Lirenti.com Mars 2011

Jepni mendimin tuaj