Rregullat per nje Password te pathyeshem!

Kur permendim “fjalekalim” nekuptojme nje fraze sekrete… por sa fraza/fjale mund te mbajme ment! Per shume prej nesh fjalekalimi me i perdorur eshte 123456, pasi eshte e pamundur te kujtohesh nje te gjitha llogarit e perhapura ne internet apo mbi file e kompjuter!

Dikush perdor daten e lindjes, dikush si i quajne macen dhe te tjere perdorin te njejtin fjalekalim per te gjitha llogarite. Por te kesh nje fjalekalim te tille eshte sikur te lesh deren e shtepise hapur! Sidomos ne rastin kur perdorni nje njejtin fjalekalim ne te gjitha llogarite tuaj ne Internet dhe nese nje person negativ te gjen fjalekalimin, ai instiktivisht do ti provoj te gjitha llogarit me ate fjalekallim.

Hacker/Cracker te ndryshem keto fjalekalime i kane shume te lehte per ti thyer, mjafton te lidhen me nje rrjet social dhe te zbulluan ku ke lindur si dhe daten!

Per ata qe duan te perdorin nje program per organizimin e fjalekalimeve mund ta bejne ate me Keep Pass.
Ka shume kohe qe personalisht e kam humbur llogarine e numrit te fjalekalimeve keshtu gjeja me e mire qe po mendoja eshte ti organizoja!
Dhe pse do ju keshilloj qe ti shkruani ne ndonje fletore ku ta mbani ne vend te fshehur dhe jo te shpetuara ne kompjuter, por zgjedhja juaj!
Gjithashtu nje zakon i mire eshte te beni nje kombinim Shkronjash dhe Numrash si dhe karaktere special @ # + $ % etj!

Tregoni eksperiencat tuaja ne lidhje me sigurine dhe fjalekalimet! Ju mire presim!

Jepni mendimin tuaj