Të bësh seks i bën mirë shëndetit: 5 motive pse duhet ta bejmë

Sa i rëndësishëm është seksi për ju?
Por kryesisht pse është kaq e rëndësishme që të kryesh marrëdhënie seksuale?!

Studimet e fundit kanë konfirmuar se njerëzit seksualisht aktivë janë më në formë sesa ata që nuk janë shumë “aktiv”, kështu që këtu keni 5 arsyet kryesore për një aktivitet më të mirë seksual.

1 – Duke pasur marrëdhënie seksuale zgjatni jetën.Disa sdutime zbluan se ata qe kanë marrëdhënie seksuale të përditshme, janë me jetegjate. Veçanërisht në gratë, estrogjenet luajnë një rol të rëndësishëm sepse ndihmojne për të shtyrë menopauzën dhe të ngadalësojne procesin e plakjes.

2 – Permireson humorim tuaj. A e dini se seksi liron hormonin e humorit? Endorphins apo te njohur gjithashtu si hormonet e lumturisë.

3 – Na mbron nga semundjet. Gjithashtku seksi krijon nje mburoje midis nesh dhe semundjeve te ndryshme si kanceri i prostatës dhe infeksionet. Disa studiues besojnë se derdhjet pastrojne qelizat e kancerit të prostatës.

4 – I ben mire zemrës. Duke pasur marrëdhënie seksuale është pothuajse si të shkoni në palestër. Gjithashtu ul presionin e gjakut, dhe eleminon mundesine e infraktit.

5 – Seksi ju dobesone. Mesatarisht, konsumojmë rreth 500-600 kalori (Raporti i përgjithshëm paraprak ne 10-15 minuta, orgazmë).

Këto janë vetëm 5 nga arsyet për të cilat seksi është i mirë për trupin dhe mendjen, sigurisht qe ka arsye të tjera jo të lidhura me keto qe folem siper…

Jepni mendimin tuaj