Zbulohen 140 planete të ngjashëm me Tokën

Vetëm gjashtë javë pas lëshimit në punë të observatorit të ri të fuqishëm në gjithësi, shkencëtarë kanë zbuluar 700 planetë të rinj, nga të cilët 140 janë të ngjashëm me Tokën, shkruan Sundey Times” në numrin e sotëm.

Ky zbulim i misionit të NASA-s tregon se planetët që i ngjajnë Tokës janë më të shpeshtë se që është menduar më parë.

Zbulimet dëshmojnë se planetët jashtë sistemit tonë diellor nuk janë të përbërë vetëm nga gazrat, por edhe nga materia e fortë dhe se disa nga ta mbase do të mund të ishin të përshtatshëm për jetesë, transmeton BBC.

Jepni mendimin tuaj