Si të fshini Faqet e Vizituara me Firefox dhe ta beni atë shfletuesin e preferuar

Firefox pa dyshim është shfletuesi më i përdorur në mbarë botën. Shpesh herë funksionet baze i neglizhojmë duke mos i kushtuar rëndësi. Do të shikojmë bashkë disa nga funksionet e Firefox duke filluar nga niveli Fillestar ne atë te Avancuar.

Mënyra si të fshini Historine e faqeve te vizitura ne Firefox.
Shpesh here kemi vizituar faqe qe nuk duam ti marrin vesh dhe personat e tjerë qe përdorin kompjuterin. Por para se te ngriheni nga karrigia ndiqni keto hapat me poshte dhe do te mesoni si ti fshini ato adresa:

Fshirja e Historise Firefox

Ne menun e Firefox, klikoni mbi opsionin Toolsdhe zgjidhni Clear Recent History….

Ne dritaren qe do ju hapet mund te zgjidhni periudhën qe nga kur mund ti fshini. Ato te orës kaluar, para nje ore, ditës sotshme, dje apo te gjitha.

Me kete opsion ju do te fshini te gjithe Historine e Firefox.

Si te bëjmë Firefox, shfletuesin tonë të preferuar

Shpesh here duam qe kur klikojmë mbi një adresë, dritarja te na hapet me Firefox! A është e mundur kjo? Sigurisht qe po, ndiqni hapat me poshtë si te veproni për të bere Firefox shfletuesin tuaj te preferuar:

Sipër tek menu klikoni mbi Tools dhe zgjidhni Options

Klikoni me pas tek Paneli Advanced dhe kliko mbi tab General.

 Pozicionuar ne fund Klikoni mbi Check Now dhe dritares qe do dali jepi komandën Yes.

Fshirja Automatike e Historisë ne Firefox

Sigurisht qe ju mund te fshini dhe historine automatikisht nga kompjuteri nqs e deshironi vetem pas mbylljes se Firefox. Ndiqni hapat me poshte:

1. Klikoni mbi menu Toolsdhe me pas zgjidni Options
2. Zgjidhni panelin Privacy.
3. TekPrivacy Panel, kliko perbri ne zerin Firefox will: dhe zgjidh Use custom settings for history.
4. Zgjidhni kutizen Clear history when Firefox exits.

Klikoni mbi Setting nqs doni te shikoni opsinet qe do fshihe. Me pas konfermo duke i dhene OK.

Menduat se mbaruam me kaq?!
Do ju tregoj dhe kete sekret te vogel si te hiqni nje adrese te vetme nga libraria e historise ne firefox:
Shikoni imazhin me poshte:

Dhe Forget About This Site, eshte opsioni qe un po flisja.

Per Lirenti.com ReniX

Jepni mendimin tuaj