Kush është Anonymous dhe si funksionon një sulm i Anonymous?

Anonymousshfaqjen e parë e bene ne vitin 2008 me një sulm kompjuterit në mase DDoS(Distributed Denial of Service). Por termi ishte përdorur më parë (viti 2003) në faqen 4chan, si koncept i një komuniteti online anarkik i dixhitalizuar “Global Brain”.

Hacktivismmund te konsiderohet si nje lloj proteste apo kryengritje digitale mbi qeverrite qe nuk respektoje apo shkelin te drejtat baze te popullit.

Imazhi qe identifikon Anonymous.
 Si shfaqen anetaret e Anonymous ne publik.
 Si kryhet nje sulm i Anonymous?
Nese vihen re shkelje te te drejtave te popullit Anonymous nga qeverri apo ente te tjere publik, fetar apo tjeter, vendos rendesin e lajmit dhe fillojne proçedurat per sulm. Pasi ne Anonymous nuk ka nje drejtor, nuk ka nje shef nuk ka pozita vendimi merret i perbashket. Por mendoj se egzistojne disa grada sipas diturise apo nje far dallimi midis anetareve te grupit sipas detyrave qe mund te kene.

Faza e pare
Pasi eshte identifikuar objektivi, ekspert kompjuteri (hacker – cracker) fillojne punen per te gjetur mundesi qe te futen ne sistemet kompjuterike te objektivit. Teknikat jane nga me te ndryshmet ne faqet perdoren SQL injection, nese ne server kerkojne per “vryma” (difekte) te mudshme qe mund te mundesoje hyrjen si administrator.

Faza e dyte
Nese faza e pare deshton, sulmi kthehet ne nje ferr pasi ne kete faze bashkohen pothuajse te gjithe anetaret e
Anonymous dhe përdorin te gjitha veglat e mundeshme për te çuar në tilt “objektivin”. Grupi Anonymous ka ndertuar disa programe si Low Orbit Ion Cannon (LOIC), i cili eshte nje program qe lejon keto te marre pjes ne nje sulm DDoS.

Cfare mendoni per Anonymous?
Kete pyetje deshiroj ta diskutojme se bashku!

Jepni mendimin tuaj