Mos lini gjurme ne kompjutererin tuaj

CleanAfterMe eshte nje program qe fshin te gjitha gjurmet tuaja ne kompjuter. Te gjithe historine e adresave qe keni hapur, te gjithe skedaret qe keni hapur, eventet, koshin e kompjuterit e shume hapesira te tjera ky program e pastron. Mund ta shkarkoni nga

Vini re: skedaret e mbishkruar nuk mund te kthehen! Per kete nese keni vene re qe ne USB keni fshire gabimisht skedaret tuaj, eshte e keshillueshme qe ajo USB mos te perdoret me!


Sistemet e ndryshme te skedareve tek USB-te

USB-te mund t`i formatizoni normalisht sikur nje Hard Drive (particion te kompjuterit). Me se shumti perdoret metoda FAT32, ngaqe eshte e pekrahur edhe nga Mac OS X dhe Linux. Nje perparesi tjeter e ketij Sistemi te Skedareve (eng. Filesystems) eshte kompatibiliteti tek Printeret. Disavantazh: perkrahen maximumi skedare te medhenje deri ne 4GB vetem. Tek videot dhe skedaret e tjera te medha kjo mund te sjelle probleme.

Kush deshiron te importoje skedare me te medhenj ne usb-ne e tij, mund ta formatizoje ate me nje tjeter Filesystem. Ketu e hapni “My Computer” dhe klikoni me tastin e djathte te miut mbi USB dhe zgjidh “Format” dhe pastaj do te keni mundesi te zgjedhni ne mes FAT32, NTFS dhe exFAT per ta formatizuar ate.


NTFS per Windows dhe Linux

Filesistemi NTFS nuk njeh kufi tek madhsia e skedareve. Ne dallim me FAT32, ai perkrahet plotesisht vetem nga Sistemet Operative Windows dhe ato aktuale Linux. Te dyja sistemet i lexojne dhe i shkruajne skedaret. Me Mac OS X 10.3 ju mund vetem te lexoni permbajtjen e nje USB-je. Sistemi NTFS punon pjeserisht me ngadale sesa ai FAT32 dhe kur doni te hiqni USB-ne nga Kompjuteri juaj, pa shtypur opsionin “Safely Remove” (ne taskbar tek ora), skedaret mund te humbin me lehte.


exFAT Filesystem i optimizuar per Memorie USB

Tek exFAT kemi te bejme me nje Filesystem te ri, i cili eshte zhvilluar vecanerisht per Memorie USB dhe memorie te tjera Flash Drives. Aktualisht ai perkrahet vetem nga Sistemet Operative te Microsoft, Windows 7, Vista dhe XP. Qe Windows XP ta njohe kete Filesystem, duhet te shkarkoni nje Update te vecante me Webcode exfatxp.

ky link direkt. Nuk ka nevoj per instalim.

Jepni mendimin tuaj