Turqia rekruton shqiptar për luftimet në Siri

Sipas portalit Farnews, që i referohet një burimi anonim, bëhet e ditur se një organizatë “humanitare” IHH ka rekrutuar qindra shqiptar dhe i dërgon te luftojnë në Siri. Grupi i fundit kishte 90 shqiptare dhe janë larguar nga Shqipëria me Turkish Air më 30/06/2013 me numër fluturimi 1078.

Organizata mbështet nga Ministria e Jashtme turke dhe nga Wahhabi një grup ekstremist islamik saudit.
Sipas portalit janë rreth 769 shqiptare te rekrutuar deri tani. Rekrutet stërviten ne bazën ushtarake Reyhani nga oficere pensioniste amerikane.
Akuzat vijnë pas botimit nga AFP për një shqiptar të vrarë në luftimet në Siri,i cili i kishte thëne familjes se do te shkonte për të punuar në Turqi.

Jepni mendimin tuaj